icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bewust en Veiligheid

Duurzaamheid en veiligheid van de ondergrond worden gewaarborgd met de inzet van de IFCO-methode. Deze methode biedt talrijke belangrijke voordelen, die in twee hoofdcategorie├źn kunnen worden onderverdeeld: bewuste en veiligheidsaspecten.

Bewust

Een van de bewuste voordelen van de IFCO-methode is het verminderen van het gebruik van niet-natuurlijke materialen in de ondergrond, zoals bijvoorbeeld verticale drainage. Hierdoor wordt de impact op het milieu verminderd, wat bijdraagt aan duurzaamheid.

Daarnaast draagt het maken van zettingsarme gebieden bij aan aanzienlijke kostenbesparingen in termen van onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de ondergrond gedurende een lange periode stabiel blijft en minder onderhoud vereist.

Bovendien resulteert de IFCO-methode in de reductie van voertuigbewegingen, wat niet alleen leidt tot kostenefficiëntie, maar ook de impact op de omgeving vermindert. Minder verkeer betekent minder verstoring voor de omliggende gemeenschap en natuurlijke habitats.

Veilig

In termen van veiligheid verhoogt de IFCO-methode de stabiliteit van de ondergrond en borgt deze tijdens het verhogen van het peil. Hierdoor worden risico's van verzakkingen en ongevallen verminderd, wat een belangrijke factor is voor de veiligheid van zowel arbeiders als het publiek.

Bovendien worden horizontale grondverplaatsingen aanzienlijk verminderd, waardoor de kans op schade aan ondergrondse infrastructuur en gevoelige objecten aanzienlijk kleiner is dan bij traditionele voorbelastingstechnieken. Dit draagt bij aan de algehele veiligheid van het project.

Kortom, de IFCO-methode combineert bewuste benaderingen voor duurzaamheid met rigoureuze veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat projecten maatschappelijk verantwoord en veilig worden uitgevoerd. Deze aanpak bevordert niet alleen duurzaamheid, maar minimaliseert ook potentiële risico's voor alle betrokkenen.