icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Over ons

Stelt u zich eens voor: u heeft een bouwlocatie die zo snel, duurzaam en veilig mogelijk bouwrijp moet worden gemaakt. Een deklaag van klei en/of veen kan het snel bouwrijp maken echter erg lastig maken. Ook met traditionele zetting versnellende maatregelen kan dit veel tijd vergen. Maar wat als er een methode bestaat die u wél kan helpen om de slappe bodem op een snellere, meer duurzame en veilige manier bouwrijp te maken? Onze partners IFCO Funderingsexpertise BV en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (onderdeel van Gebr. Van Kessel) hebben de revolutionaire IFCO-methode ontwikkeld om aan die behoefte te voldoen.

IFCO Funderingsexpertise BV en Van Kessel Sport & Cultuurtechniek (onderdeel van Gebr. Van Kessel) hebben een alternatieve consolidatiemethode ontwikkeld, die effectiever, economischer en duurzamer is dan de traditionele aanpak. Deze methode resulteert niet alleen in aanzienlijke kostenbesparingen, maar ook in een verkorte consolidatietijd. We hebben dit kunnen bereiken, door onze methode te baseren op het verlagen van het lokaal grondwaterpeil en het creëren van onderdruk in de bodem. Bovendien is de ondergrond sneller stabiel en dient alleen grond aangebracht te worden voor peilverhoging en zettingscompensatie.

Waar voorheen het creëren van een zettingsarme ondergrond veelal jaren duurde, realiseren we met de IFCO-methode korte zettingsperioden. Er zijn projecten bekend, waar soms verbazingwekkende zettingen van wel 2 meter binnen slechts 30 dagen gerealiseerd werden. Dit is wel een extreme zetting, en uiteraard afhankelijk van de ondergrond. Zettingsperioden van 3 a 4 maanden kunnen als regel verwacht worden bij toepassing van het systeem. De restzettingseis, die vooraf bepaald is, kunnen wij u garanderen.

Met behulp van de IFCO-methode kunnen slappe bodems snel en efficiënt bouwrijp worden gemaakt. De praktijk heeft keer op keer aangetoond dat deze methode zeer gunstige resultaten oplevert. Korte doorlooptijd, een snelle stabiliteit van de ondergrond, beperking van de benodigde overhoogte en aangetoonde functionaliteit op meer dan 100 gerealiseerde projecten.

Realisatie van de IFCO-methode ligt in handen bij IFCO Funderingsexpertise BV en Van Kessel Sport en Cultuurtechniek. Beide partijen zijn bij de toepassing van het systeem al ruim 30 jaar betrokken. Expertise in geotechnische begeleiding en technische uitvoering zijn daardoor gewaarborgd.

Als u meer informatie wilt ontvangen over de IFCO-methode, nodigen wij u uit om gebruik te maken van ons contactformulier. Daarnaast kunt u op onze website terecht voor alle basisinformatie, publicaties en een compleet overzicht van projecten, inclusief foto's.

Vanui de IFCO-methode begrijpen we dat elke bouwlocatie uniek is en specifieke eisen en uitdagingen met zich meebrengt. Met onze geavanceerde IFCO-methode streven we ernaar om uw project zo snel mogelijk van start te laten gaan, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen bij het realiseren van uw bouwplannen.