icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Project Kreekrijk in Assendelft

Opdrachtgever
Gemeente Zaanstad

DE IFCO methode biedt faalkostenreductie aan het project Kreekrijk in Assendelft. De techniek maakt het mogelijk om de voorbelasting tijd aanzienlijk te verkorten (3 tot 6 maanden) en daarmee de restzettingen tot een minimum te beperken en ook de ondergrond restzettingsarm te maken. Door het toepassen van deze techniek zijn de beheerskosten aanzienlijk lager en wordt voorkomen dat de ondergrond (sterk) vervuild wordt door de vele tonnen aan “kunststoffen” van verticale drains die anders in de ondergrond aangebracht worden. Ook vertaalt zich dit weer terug in minder CO2 uitstoot! En is dus duurzaam. Door het gebruik van de IFCO-methode is het mogelijk om sneller op te hogen doordat de wateroverspanningen in de ondergrond lager zijn en daarmee de sterkte van de ondergrond gewaarborgd is.

Onlangs hebben de geotechnisch adviseurs van IFCO Funderingsexpertise B.V. een bezoek gebracht aan het prachtige project Kreekrijk in Assendelft (noordwesten van de gemeente Zaanstad). Hier worden de komende jaren zo’n 950 woningen ontwikkeld en gebouwd.

In opdracht van JdB groep en Gebr. van Kessel Sport en Cultuurtechniek is IFCO B.V. betrokken bij het geotechnisch ontwerp en advies van het bouwrijp maken van de ondergrond. Voor dit project wordt gebruik gemaakt van conventionele voorbelasting technieken, maar ook van IFCO‑methode; geforceerde consolidatie door het afpompen van water.